Καλωσήρθατε στο Προσωπικό μου Ηλεκτρονικό Ημερολόγιο!


Γεια σας! Σας καλωσορίζω στο Προσωπικό μου Ιστολόγιο και σας εύχομαι καλό σερφάρισμα! Για περισσότερα νέα, δείτε την προσωπική μου σελίδα ή το προφίλ μου στο facebook!

20/11/09

Πωλήτρια ετών 18!

Είμαστε σε φάση που η γυναίκα μου ζητά δουλειά. Δε μιλάμε για κάποια σπουδαία εργασία, πωλήτρια σε μαγαζί ή κάτι παρόμοιο ψάχνει. Ιστορία έχει σπουδάσει αλλά αυτό βέβαια είναι μια άλλη ιστορία! Μάθαμε λοιπόν πως ένα κεντρικό ζαχαροπλαστείο στην αγορά της Μυτιλήνης ζητά πωλήτρια. Από σύμπτωση είχαμε πληροφορηθεί πως ο κουμπάρος μας γνώριζε τον ιδιοκτήτη. Επειδή όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί η αγορά, αποφασίσαμε να πάμε μαζί με τον κουμπάρο στο ζαχαροπλαστείο να ρωτήσουμε για τη δουλειά. Ο ιδιοκτήτης αφού χαιρέτησε τον κουμπάρο, μας παρέπεμψε στη γυναίκα του για το θέμα της πωλήτριας. Ακολούθησε λοιπόν ο παρακάτω σύντομος αλλά απολαυστικός διάλογος:

17/11/09

Ψηφιακή τάξη ή αταξία;

Η "Ψηφιακή Τάξη" είναι μια πρωτοβουλία ενσωμάτωσης των υπολογιστών και του εκπαιδευτικού λογισμικού στη διδασκαλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα του Γυμνασίου. Από την 1η Οκτωβρίου 2009 μέχρι σήμερα, στα πλαίσια της δράσης αυτής αποκτήθηκαν 111.500 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (netbooks) από μαθητές της Α' Γυμνασίου. Σκοπός της δράσης "Ψηφιακή τάξη" ήταν (και είναι!) η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της πληροφορικής στα γυμνάσια, ώστε να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Μέχρι εδώ όλα καλά... Δόθηκαν οι υπολογιστές στους μικρούς μαθητές της Α' τάξης και σε κάποιους καθηγητές τους. Έγιναν κι ορισμένα προγράμματα επιμόρφωσης των καθηγητών. Από καθαρά πρακτική άποψη όμως, τι άλλαξε στα σχολεία από την 1η Οκτωβρίου 2009 μέχρι σήμερα;